Vis min kurv
Kurv
 
0

Din kurv er stadig tom.

» Bliv inspireret her

Byd nytåret velkommen!

Hvilke type champagneglas skal du vælge?

Det kan være svært at finde rundt i, hvilket champagneglas man skal vælge. Vi giver dig en lille guide her!
Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilket type glas du serverer din champagne i. Glassets facon kan påvirke smagsoplevelsen af din champagne. 

Åbningen skal være stor nok til, at man kan dufte til champagnen man drikker. Jo større skål eller kumme, desto mere plads får aromaerne, og dermed får du mere smag. Desuden er bunden i glasset afgørende for, hvordan boblerne "opfører" sig. Du får derfor forskellige bobler afhængigt af, hvilket glas du vælger.

 

Champagneglasguide

Flute

Flute-glasset er det traditionelle glas, og det får boblerne til at fremstå på smukkeste vis. Glasset er designet som et højt slankt glas, der går lige op og ned med en mellemlang stilk.

De fleste Flute-glas har et ru punkt i bunden af skålen, som får boblerne til at samles inden de stiger op i glasset i perlekæder af bobler. Derfor holder den på boblerne i længere tid end andre typer af champagneglas.

Flute-champagneglas er velegnet til unge champagner og andre typer mousserende vine såsom Crémant, Cava etc. (ideel til Brut og Extra-Brut). Flute er dog ikke særlig velegnet til dyrere og mere fyldige champagner - brug istedet et mere åbent champagneglas som Tulip, hvor aroma og kompleksitet kommer bedre til sin ret. Alternativt kan anbefales et slankt hvidvinsglas til de dyrere bobler.  

Til receptioner og middage, hvor champagnen hældes op i god tid er Flute og Tulip mest velegnet, da de holder på boblerne i længere tid. 

 

Flute

Tulip

Tulipglasset er ofte eksperternes valg indenfor champagneglas.

Tulipanglasset har en bredere kumme og åbning end det traditionelle Flute-glas, hvorfor tulipanglasset giver mere plads til at fremhæve de komplekse aromaer i Vintage og Prestige champagner men stadig så tilstrækkeligt smalt at man undgå et for hurtig tab af kulsyren.

Hvis man ikke har et Tulip champagneglas kan man alternativt anvende et slankt hvidvinsglas til de dyrere bobler.  

Tulip anbefales til de dyrere champagner. 

Til receptioner og middage, hvor champagnen hældes op i god tid er Flute og Tulip mest velegnet, da de holder på boblerne i længere tid. 

 

 

 

 

Tulip

Coupe

Coupe champagneglasset er kendt for sit vintage design og var meget populær i 1950'erne, men er igen tilbage på scenen.

Champagneglasset er designet  med en lav bowleform med en forholdsvis kort stilk. Det siges, at Marie Antoinette og Madame du Pompadour med deres bryster lagde form til Coupeglasset. Designet gør, at boblerne spreder sig hurtigt så champagnen smager blødere og fruiter.

Coupe champagneglasset er mest velegnet til de lidt sødere mousserende vine og champagner. Coupe-glasset kan også oplagt anvendes til martini, margarita, daiquiris men er også oplagt til elegante portionsanretninger af forretter og desserter. Coupe glasset er særligt velegnet til velkomster og fejringer, hvor man åbner champagnen, skækner op og skåler med det samme, da coupe glassets åbne facon gør, at duften og boblerne stiger hurtigt op til overfladen og giver en fantastisk og festlig oplevelse.   

 

 

Coupe

Flute champagneglas:

Charlotte Amalie Champagneglas

27 cl
DKK 219,95
Læg i kurv

Royal Champagneglas, 6 stk.

6 stk., 25 cl
DKK 899,70
Læg i kurv

Cabernet Champagneglas 6 stk

6 stk., 29 cl
DKK 719,70
Læg i kurv

Bouquet Champagneglas 6 stk.

6 stk., 29 cl
DKK 719,70
Læg i kurv

Fontaine Champagneglas

21 cl
DKK 239,95
Læg i kurv

Tulip champagneglas:

Perfection Champagneglas 6 stk.

6 stk., 23 cl
DKK 719,70
Læg i kurv

Idéelle Champagneglas

23 cl
DKK 219,95
Læg i kurv

Perfection Hvidvinsglas 6 stk.

6 stk., 32 cl
DKK 719,70
Læg i kurv

Coupe champagneglas:

Perfection Cocktailglas 6 stk.

6 stk., 38 cl
DKK 779,70
Læg i kurv

Perfection Martiniglas 6 stk.

6 stk., 29 cl
DKK 719,70
Læg i kurv

Fontaine Cocktailglas

25 cl
DKK 239,95
Læg i kurv






TIPS TIL DINE GLAS

 

  1. Skyld dine champagneglas i varmt vand og undgå sulfo. Sulfo dræber boblerne!

  2. Hold glasset på skrå, når du skænker champagne op. Du får det bedste resultat ved at hælde langs siden af det skråtstillede glas. Herved holder boblerne sig bedst.

  3. For at fuldende oplevelsen skal du altid huske at servere champagnen ved rette temperatur. Mousserende vine (Cava, Crémant, etc.) nydes bedst ved 6-8 grader og dyrere champagner ved en anelse højere temperatur.

 Champange Banner

Webshop

Her får du altid:

- Fri fragt
- Hurtig levering (1-2 hverdage)
- 30 dages gratis retur

Find forhandler

Find forhandler

Mere end 250 butikker i Danmark forhandler vores produkter. Find en i nærheden af dig.

VI BRUGER COOKIES X