Vis min kurv
Kurv
 
0

Din kurv er stadig tom.

» Bliv inspireret her

Kurv 0

Holmegaard fejrer 190-års jubilæum

Dansk glashåndværk siden 1825

topbanner432.jpg

I år fylder Holmegaard 190 år. Ud over at være smukt og funktionelt har den verdensberømte glaskunst ramt tidsånden, og sådan er det stadig. Nyt, gammelt og genfundet design mødes i en fin forening, der taler til både unge og ældre.

Historien om Holmegaard er historien om dansk glaskunst og -design, når det er bedst. Lige siden Lensgrevinde Henriette Danneskiold-Samsøe i 1825 startede glasproduktion i Holmegaard tørvemose, har Holmegaard været drevet af innovation og samarbejdet med nogle af Danmarks bedste kunstnere.

Det gælder både nutidens stjerneparade af kendte designere såvel som datidens dygtige bøhmiske glaskunstnere, der kom til Danmark med deres teknisk avancerede håndværk og blandt andet lærte Holmegaard at producere det eftertragtede klare glas, som i dag udgør brandets DNA.

»Læs mere om Holmegaard

 

JUBILÆUM SÅ DET KLUKKER

KLUKFLASKE MED KARAKTERISTISKE HOLMEGAARD-SØJLER

Storflaskenbanner

Jubilæet markeres med en hyldest til klukflasken, som gennem mange år har været synonym med Holmegaard-glasdesign.

Klukflasken er et af de første produkter, Holmegaard satte i produktion og blev første gang produceret i 1840. I år relanceres flasken i forbindelse med Holmegaards 190-års jubilæum. Igennem tiderne har der været mange varianter af den populære flaske; flasken har været 2-kantet, 4-kantet, har haft 4 luftsøjler, den har været lige og været skæv. 

Jubilæumsudgaven af flasken er produceret med 3 søjler (klem), der giver flasken en smuk, symmetrisk midte og tilfører glasset en luftig og smuk optisk effekt. Jubilæumsflasken er desuden produceret i en røgbrun farve, der matcher det 21. århundredes foretrukne farvevalg og afspejler samtidig 1950’ernes retrostil. 

Jubilæumsklukflasken er naturligvis mundblæst for at hædre den stolte glasdesigntradition, Holmegaard har været kendt for igennem alle år. Flasken sælges som limited edition og er skabt i præcist 1825 nummererede og graverede eksemplarer. Antallet afspejler det årstal, hvor Holmegaard åbnede som Danmarks første reelle glasværk.

Klukflasken kan bruges til alle former for spiritus, der skal doseres i små, velskænkede mundfulde. De fleste bruger dog flasken som snapseflaske.

Kluklyden, der ligger til grund for flasken navn, opstår, når væsken skænkes af flasken og møder luften i de karakteristiske søjler, der skaber flaskens design og gør den unik. 

 

190

Limited edition 

1825 eksemplarer 

Lilleflasken

 

 

Tidslinje

 

TRE HISTORISKE PROFILER

 

Efter Henriette Danneskiold-Samsøes tid på glasværket, har især tre mænd påvirket Holmegaards historie og design.

Den første var arkitekten Jacob E. Bang, som aldrig havde arbejdet med glas, før han blev ansat som kunstnerisk leder i 1928. Hans filosofi var, at hvis dansk kunsthåndværk ikke skulle ende på et museum, måtte det gøres tilgængeligt og praktisk. Glas var noget, man skulle bruge – ikke noget man skulle være bange for ville gå i stykker.

 

I 1942 overtog designer Per Lütken chefstolen. Ligesom Jacob E. Bang havde heller ikke han en baggrund inden for glas, men han kunne sit håndværk. De næste 40 år designede han over 300 serier for Holmegaard, og hans banebrydende design påvirkede glaskunst i hele verden. Provenceskålen blev hans mesterværk.

Jacob E. Bangs søn Michael Bang blev ansat i 1968, og han tog tidsånden med sig. Som barn af 60’erne tilførte han pangfarver og sjove former til glasset. Her stod han for design af de mundblæste lamper i hvidt opalglas, som var glasværkets speciale.

 

Lensgrevinden, de tre historiske herrer og de yngre nytilkomne designere er tilsammen et glasklart bevis på Holmegaards unikke DNA. Det verdensberømte firma har altid haft fingeren på pulsen, men det lykkes til stadighed at overføre moderne indslag til bæredygtigt design, som holder godt fast i den stolte og elskede Holmegaard-arv.

Jacob

Per

Michael

Lilleflasken

JUBILÆUMSKLUKFLASKE

Limited edition, røgbrun 

DKK 799,95

Læg i kurv

Tidligere nyheder fra Holmegaard

Er du interesseret i at se, hvad vi har skabt tidligere, så se her:

» NYHEDER FORÅR 2015
» NYHEDER 2014

Webshop

Her får du altid:

- Fri fragt
- Hurtig levering (2-3 hverdage)
- 30 dages gratis retur

Find forhandler

Find forhandler

Mere end 250 butikker i Danmark forhandler vores produkter. Find en i nærheden af dig.

VI BRUGER COOKIES X